Fun, bullshit en voetbal
Mijn maatje Kevin (inzending)

Mijn maatje Kevin (inzending)

Mijn maat Kevin

Kennen jullie Kevin? Ja natuurlijk, dat is die Schiedammert met die oorbellen. Die onverzettelijke verdediger van HBSS met die spillebenen. Ja precies chickenlegs! Mijn maat Kevin zorgt ervoor dat wij elke keer kunnen voetballen. De TD van Fantastic 4, onze Louis, bekleedt al jaren meerdere functies binnen het team waar Alex Pastoor alleen maar van kan dromen. Het aankoopbeleid, de opstelling, tactiek, wisselbeleid, tassendienst, vervoer en de ballen. Kevin regelt het allemaal!

Net als menig ander in ons team noopt een blessure hem om zichzelf op de bank te plaatsen. Nou ja op de bank. 90 minuten vlaggen of fluiten gaat, maar even geen fysieke duels. Zo fungeerde hij bij onze midweekse wedstrijd ook als fluitist. Kan hij dat een beetje? Ja Kevin kan goed scheidsrechteren! Met Roelof Luinge-achtige gebaren en wapperende armbewegingen straalt Kevin één en al autoriteit uit. Met grapjes naar de vijand sust onze ‘vriend van Van Swieten’ elk commentaar op zijn leiding. Persoonlijk vind ik elke scheids een paardenl## en dus Kevin op zulke momenten ook. Bloedirritant fluit hij voor elke verdedigende actie waar hij zelf ook zo dol op is. Hij reageert niet op de hihahondenl## of ‘fiets zonder zadel’ die ik hem toeroep. Er kon alleen een glimlach vanaf toen ik vroeg: “Hé conducteur! Waar fluit je nou voor?”. Zijn fluitsignalen waren zo belachelijk lang dat je zou denken dat de trein van Schiedam-Nieuwland naar Hoek van Holland weer rijdt.

Maar alle gekheid op een stokje. Ik doe het Kevin niet na. Met een kalmte en rust die hij als voetballer wel eens ontbeert, leidt hij de wedstrijd perfect naar een reguliere en eerder voorspelde 5-1 overwinning. Bedankt maat dat we weer konden voetballen! Ik verwacht wel een beetje dat hij zijn voetbalcarrière vervolgt als scheidsrechter. Blijft het toch ‘ZIJN’ zaterdag!

Adje

Deel dit bericht op ...

One comment

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.