Fun, bullshit en voetbal
Waarom iedere Linksback eigenlijk een loser is πŸ˜‰πŸ˜œ

Waarom iedere Linksback eigenlijk een loser is πŸ˜‰πŸ˜œ

In het amateurvoetbal bestaat een aantal ongeschreven regels. EΓ©n voorbeeld daarvan is dat de slechtste spelers op de backpositie worden neergezet. Met name linksbacks kunnen er over het algemeen helemaal niets van. Maar hoe komt dat eigenlijk?

1. NIEMAND IS VRIJWILLIG LINKSBACK

Veel kinderen dromen van een leven als profvoetballer. Het liefst als spits, buitenspeler, middenvelder of centrale verdediger. Geen enkel kind zal zeggen: ‘Mijn droom is linksback worden’. Het is de reden dat in veel kelderklasse-elftallen de linksback het sukkeltje van het team is. Net iets te dik, iets te traag en een bal naar de goede kleur spelen is er al helemaal niet bij. Zij staan meestal in het elftal onder het motto: ‘Daar kan-ie het minste kwaad’. Sta jij toevallig linksback en denk je dat je daar altijd hebt willen staan? Dat is niet zo!

2. JE BENT DE ENIGE LINKSPOOT EN TOCH STA JE BACK

Linkspoten brengen altijd iets extra’s in een elftal. Een mooie fluwelen trap bijvoorbeeld. Denk aan spelers als Arjen Robben, Lionel Messi, Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Ryan Giggs. Een team beschikt meestal over een select groepje linkspoten. Ben jij één van die linksbenige spelers of misschien wel de enige en sta je toch linksback? Dan moet je eens bij jezelf te rade gaan. Je staat daar niet omdat je zo lekker kunt ballen!

3. JE KUNT ABSOLUUT NIET AANVALLEN

Een beetje linkspoot kan in de lagere divisies perfect uit de voeten als buitenspeler. Loop jij hier echter voornamelijk in de weg? Dan is de kans groot dat je jezelf als linksback terug zult vinden. Wanneer een trainer liever een rechtspoot op linksbuiten zet in plaats van jou, dan weet je over het algemeen voldoende. Een belletje naar de voorzitter om je contributie stop te zetten en de schoenen aan de wilgen te hangen, is in dit soort gevallen vaak de beste oplossing.

4. DE TRAINER WEET ZICH GEEN RAAD MET JE

Er zijn elftallen die niet de luxe hebben om over een fatsoenlijke back te beschikken. Wie komt er dan meestal op die positie te staan? Dat is over het algemeen de slechtste speler! Mocht je nu middenvelder zijn en regelmatig op de backpositie te vinden zijn en denken: ‘Ach, dat is niet waar. Ik ben helemaal niet de slechtste’. Dat ben je dus wel!

5. JE DENKT DAT HET JE FAVORIETE POSITIE IS

We kennen allemaal wel een linksback die je wijs probeert te maken dat het echt zijn favoriete positie is. Lekker achter aanvallers aanhobbelen en week in week uit door een technische buitenspeler te kakken worden gezet. Dit zijn vaak de spelers die thuis in de spiegel zichzelf overtuigen van het feit dat linksback zijn fantastisch is. Trap hier niet in! Zoals eerder bij punt 1 is aangegeven: Niemand is vrijwillig linksback. Ook niet als je dat jezelf aan hebt gepraat. Je wil doelpunten maken en de show stelen, net als iedere voetballer. Alleen je kunt er niks van en daarom sta jij ieder weekend weer linksback!

BRON: VTBL.nl

Deel dit bericht op ...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.