Fun, bullshit en voetbal
“MIJN” zaterdag – Terug naar het oude normaal

“MIJN” zaterdag – Terug naar het oude normaal

Ja, hoe moeten we nou eens beginnen? Waar begin je na 2 jaar “offline” te zijn geweest en 2 jaar waarin zoveel is gebeurd?
Corona … sja, dat was toch wel de grootste boosdoener in de afgelopen 2 jaar. Godskolere wat heeft die Corona erin gehakt bij alle spelers.

MIJN” zaterdag was al heel snel geen “MIJN” zaterdag meer, maar een zaterdag die tergend langzaam voorbij ging omdat je deze met het hele gezin door moest brengen. Er was geen winkel of kroeg open, er was geen Ballorig om je kinderen te dumpen, geen haar op het hoofd van de opa’s en oma’s om de snotneuzen van kinderen over de vloer te krijgen en Corona op te lopen, verplicht met vrouw en kinderen spelletjes doen aan de keukentafel, weer het hele huis schilderen, weer 10 seizoenen op Netflix bingewatchen, met een muilkorf op je bakkes naar de Aldi om vervolgens op 1,5 meter van het schap proberen je pindakaas te pakken, je klauwen zo vaak wassen om ’s avonds nog naar de Citronel te ruiken, de ene prik na de andere halen, we leken wel junkies uit Spangen. En wat dacht je van die wappies? Die met lepels langs je lichaam gingen als een douanebeambte met een metaaldetector op Schiphol, omdat ze wilden zien of je magnetisch was geworden. De enige magneet die wij hadden was onze gegroeide reet die vast plakte aan de bank. En als we dan toch wilden bewegen, was het richting de keuken om bier en chips te pakken of korte sprintjes van 2 meter te maken op het balkon, achter op 6 hoog. En die avondklok! Man man man, dat was het enige moment dat mensen juist naar buiten moesten gaan, in het donker. Want dan zag je niet zag dat men er na maanden verwilderd uit was gaan zien omdat je niet naar de kapper kon. Of omdat vrouw lief een tondeuse op AliExpress had gekocht om het zelf eens te proberen. Tering wat een kut tijd hebben we gehad en wat zagen we eruit.

Corona Wappie.

En elke keer als we dachten dat we eindelijk weer als losgeslagen stieren de weide in mochten, kwam er weer een lockdown. Sjezus wat verlangden wij weer om als vanouds op de voetbal mensen in hun bek te spugen, samen te douchen na een wedstrijd, rare piemelbewegingen te maken onder de douche om zeepsop te slingeren, elkaars rug in te smeren met wondermiddel en elkaar een stevige hand te geven of een boks…. je weetoch?

Zoals Hugo de Jonge zei: “Beste mensen, er komt licht aan het eind van de tunnel!”. En dat kwam er ook!!
Voetbal was weer mogelijk en we konden elkaar weer in het echt zien in plaats van via Zoom met de meest verschrikkelijke achtergrondjes of soms erger….. iemand in zijn zolderkamer wat opeens kantoor werd genoemd. Kantoor, wauw…… bij Irado dachten ze dat ze een vuilcontainer waren vergeten te legen. Wat een teringzooi op de achtergrond! Maar goed, genoeg hierover. Die kut tijd is voorbij en we kunnen weer met voetbaldingen bezig zijn.

De competitie is al weer even hervat en ondanks de long COVID longen, Coronakilo’s en andere “verplichtingen” en smoezen op de zaterdag, heeft HBSS Fantastic 4 toch weer de draad opgepakt en het heeft geen windeieren gelegd. HBSS pakt de nodige punten, speelde echt al leuke wedstrijden en doet gewoon bovenin mee. Kampioen worden dat zit er niet in dit seizoen, maar de draad weer oppakken geeft wel weer een lekker gevoel. Een beetje terug naar het oude normaal. Terug naar “MIJN” zaterdag. Dat gaat de ene speler beter af dan de ander helaas, maar laten we dit seizoen vooral nog proberen die zaterdag terug te claimen. Er staat namelijk een flinke lijst met spelers klaar om komend jaar aan te sluiten dus het zal competitief worden maar hopelijk ook fijn met zo’n grote groep.

Om de spelers ook weer komend jaar netjes op het veld te laten verschijnen, zijn er nieuwe tenues beschikbaar gemaakt door HBSS. Uiteraard super tof en ze zien er ook erg mooi uit. Helaas had Fantastic 4 even voor de Corona gloednieuwe shirts met bedrukking gekregen van BOKO Flowers. De shirts waren amper gedragen maar nu dus overbodig geworden. Door “miscommunicatie” (mogelijk dat Teams en Zoom niet werkten bij de verantwoordelijke en we niet samen mochten komen en face2face mochten praten) was de BOKO sponsoring niet op het nieuwe tenue gekomen. Dat is sneu voor onze top sponsor en daarom zijn we in gesprek gegaan met de club om te kijken hoe we dit op kunnen lossen, naast het versturen van een bloemetje en te zeggen het spijt me. Dit heeft geresulteerd in mooie sweaters met de bedrukking van BOKO Flowers. Het team is nu weer mooi in het jasje gestoken (her en der nog een speler die rond zijn middel wat aanpassingen moet doen om het shirt passend te krijgen) en helemaal klaar voor komend seizoen.

Dank je wel BOKO Flowers Schiedam!!

Het enige wat nog moest gebeuren was de website. De website was in het leven geroepen om de wekelijkse voortgang te ventileren, lekker te gallen, onzin te verkondigen en dat allemaal zonder echte inhoud. Soort van Persconferentie, weten jullie nog beste mensen? Helaas was de website uit de lucht gehaald door de webmaster om de server te gebruiken om Bitcoins te minen. Aangezien Bitcoin op dit moment geen gouden eieren legt, werd het tijd om de website dan maar weer in de lucht te heisen. De domeinnaam bestond nog, maar waar was de content?

De webmaster heeft diep in de krochten van het internet gezocht naar een backup van de site en had een vermoeden waar hij die kon vinden. Hij moest ver gaan om het voor elkaar te krijgen maar het is hem gelukt. Het is hem gelukt het kruimelpad van website Cookies te volgen, door het gevaarlijke bos vol PokkeApen en langs het Coronadashboard van de Rijksoverheid. Eenmaal op de plek aangekomen moest hij het gevecht aan met de Online Penningmeesteres NIKKI. gewapend met betalingsherinneringen en Tikkie’s viel NIKKI aan in termijnen, maar de webmaster wist goed stand te houden door de updates van zijn Spam-filters. NIKKI werd verslagen maar zweerde dat dit niet het laatste was wat zij van zich had laten horen, ze beloofde volgend seizoen terug te komen. De webmaster kon zijn weg vervolgen en vond tussen de stapels afgedankte mondkapjes de gouden backup.

De backup was vrij snel teruggezet door de kundige vaardigheden van de webmaster en zo kan Fantastic 4 vanaf heden weer bullshit plaatsen, onnodig kwetsen, ouwehoeren en gek doen. En laten we niet vergeten, we mogen weer naar buiten dus stickers plakken kan ook weer. Nu zijn er spelers die de stickers van ellende in de slaapkamer op de muur hebben geplakt, maar de spelers pakken dit weer op en gaan weer proberen ludieke plekken te zoeken, hilarische momenten te maken en de meest verschrikkelijk BN-ers te vervelen met de stickers. Uiteraard maken wij er foto’s van en jullie kunnen meegenieten.
Ahhhhhhhhhhhhhh ….. heerlijk! Terug naar het oude normaal, “MIJN” oude normaal!

De Mazzel!

Deel dit bericht op ...

5 Comments

    1. Maurice Mannee

      Goed bezig Nagel. Wel zou ik graag een bezwaar indienen op portretrechten van gebruikte afbeeldingen, maar misschien dat ik dat via NIKKIE speel 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.