Fun, bullshit en voetbal
Status na 4 wedstrijden

Inmiddels zijn we 4 wedstrijden verder en gaan alvast een kleine balans opnemen! Heel kort kunnen we wel zeggen dat BIG5 een geweldige start heeft gemaakt. 4 wedstrijden gespeeld, 12 punten, 18 goals voor, 4 goals tegen. Een uitstekend resultaat wat er voor zorgt dat met 1 doelpunt verschil, BIG 5 op een 2e plaats staat. Maar als we dan toch kritisch moeten kijken naar verbeterpunten, dan zijn het de goals die gemaakt moeten worden.

Waar de eerste wedstrijd nipt werd gewonnen met 1-2 en de kansen toch wel redelijk uit bleven, was de wedstrijd tegen VFC van een heel ander kaliber. BIG5 trof een jong team van VFC, die een pittige warming-up af werkte. Daarna moesten de mannen langs al het publiek om nog terug te gaan naar de kleedkamer om daar de laatste voorbereidingen te treffen. Het zag er allemaal vrij professioneel uit en BIG5 wist dat het aan de bak mocht.
Vanaf de aftrap was BIG5 scherp en zelfs zo scherp, dat BIG5 binnen 2 minuten al op voorsprong kwam. BIG5 leek de score snel uit te gaan breiden maar ook nu werden er toch wel wat kansen om zeep geholpen. Maar BIG5 probeerde steeds de opbouw te verstoren en pakte de spelers van VFC vrij hoog aan. Ondanks de “net niet passes” en bijna goal kansen, maakte BIG5 toch zijn goals. En helaas voor Ricky-poef werd zijn goal afgekeurd. De toeschouwer-grensrechter-scheidsrechter-vlaggenchecker (wat is het nou Dennis?) vod dat Danny iets te veel aan zijn tegenstander zat en keurde de goal van Rick af. Ondanks dat, kon BIG5 rusten met een 4-1 voorsprong.
De ploeg van BIG5 voerde wat wissels door en stond vanaf het begin even niet lekker en kwam al niet meer goed in de wedstrijd. De bal werd niet meer vastgehouden en BIG5 moest meer en meer verdedigen. Uiteindelijk maakte BIG5 nog wel 1 goal en kreeg er nog 1 tegen en de eindstand was een keurige 5-2 overwinning.

De week erna mocht BIG5 aantreden tegen RDM. RDM, vele kenden deze vereniging niet, maar gek gezegd was het om de hoek van HBSS. De mannen van RDM hadden een complex met 1 gloednieuw kunstgras veld met keiharde sprieten die de bal liet floaten en 2 velden waar sinds 1973 geen koe meer is geweest. Maar na een goede warming-up kon HBSS weer aan de bak. Vanaf minuut 1 werd er geprobeerd om de bal rond te spelen en in e ploeg te houden. Maar om 1 of andere reden hadden bijna alle spelers 100% balverlies en was het allemaal “net-niet”……alweer! Ondanks dat RDM echt met de rug tegen de muur stond, konden de snelle spitsen voor gevaar zorgen. Zoals altijd in de voetbal, ga je ook kansen tegen krijgen als je zelf de goals niet maakt. RDM had letterlijk twee 100% kansen die zij gelukkig zelf om zeep hielpen en HBSS niet “onterecht” op achterstand kwam. En na tientallen kansen en mogelijkheden, moest het dan precies zo zijn dat een foute terugspeelbal van de RDM verdediger, Tim in de gelegenheid bracht om ertussen te komen en BIG5 op een 1-0 voorsprong te zetten. In de rust werd er wat omgezet en kon Rodney ook eindelijk spelen. Rodney had zich verslapen mensen. Ja, het is nu zelfs zo dat er iemand anders dan Jeroen M. zich verslaapt en de 2e helft opeist. Maar goed, na het omzetten kon de 2e helft starten en ook nu waren er weer ontzettend veel kansen voor BIG5 maar wilde de bal er niet in. Uiteindelijk was Bas 1 van de mensen die onderstreepte dat het er vandaag bij sommigen niet in zat. Hij scoorde maar liefst 3x…..bijna!! Uiteindelijk, met ook het inbrengen van Maurice M. konden er wel potten worden gebroken. Zelfs hij scoorde onder luid gejoel vanaf de zijlijn terwijl hij met het inbrengen aangaf dat hij vandaag zo min mogelijk wilde doen. BIG5 kon uiteindelijk op deze mooie zonnige herfstdag met een 0-5 overwinning en 3 punten in de tas, terug naar huis en door naar het Oogst Feest…. of Oost Feest? Wat is het nou??

Gisteren was mocht BIG5 aantreden tegen TransvaliaZW. De ploeg die niet heel onbekend is voor BIG5. In de afgelopen jaren heeft BIG5 meerdere ontmoetingen gehad met de ploeg uit Rotterdam aan de Charloisse Lagedijk. Helaas weer een paar puzzelstukjes om op te lossen door afwezigheid en spelers die met kinderen op pad moesten door de vroege aanvangstijd. Maar de technische staf heeft voor hetere vuren gestaan en had een prima elftal laten starten. Helaas is de BIG5 reporter vandaag niet aanwezig geweest ivm de Pre-Corona verschijnselen en moest het doen met de berichtgeving uit de groepsApp. Daarom kort maar krachtig:

Goed verhaal, lekker kort ook!

Hoogtepunt uit dit WhatsApp verslag:

Op naar de volgende wedstrijd, op naar Rijnmond Hoogvliet Sport, de nummer 3 met 1 wedstrijd minder gespeeld, 3 punten minder, maar 17 doelpunten voor en 0 tegen. BIG5 kan aan de bak! Tijd om alle kansen in goals te verzilveren!