Fun, bullshit en voetbal
De warmste 29 oktober ooit gemeten

Vandaag stond er een mooie pot op het programma. Na 4 wedstrijden beginnen ploegen op te vallen in de ranking. BIG5 is op dreef, maar zo ook de ploeg van Rijnmond Hoogvliet Sport. De ploeg had evenveel punten maar een beter doelsaldo en ook nog geen enkele tegentreffer gekregen. Dat beloofde een leuke graadmeter te worden. BIG5 speelde vandaag om 12:00 uur op het terrein van Rijnmond Hoogvliet Sport en was op volle oorlogssterkte en was met 18 man afgereisd. Helaas waren vandaag alle keepers geblesseerd maar Maurice Mannee is de man van de oplossingen. In dienst van het elftal haalde hij vandaag zijn oude keepersshirt van zolder. Met het grote zwarte vlak op de borst leek hij een Teletubbie, maar…. allemaal voor het team.

Het was vandaag de warmste 29 oktober ooit gemeten, maar de velden zagen er top uit en waren ook een beetje nat. Ideale omstandigheden voor een heerlijke wedstrijd. Maar helaas was BIG5 vandaag ingedeeld op het kunstgrasveld. Dit veld was alles behalve goed. Plat, hard en vol korrels. Ja, daar moest BIG5 het vandaag op doen. Eenmaal aangekomen op het veld zag BIG5 de tegenstander een felle warming-up afwerken, met onder andere een kort en klein positiespel. Nadat de tegenstander dit had afgewerkt, gingen zij terug naar de kleedkamer om daar de kousen nog goed te doen en voor te bereiden op de wedstrijd. BIG5 liep nog een paar keer op en neer en toen kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Dit maal geen vuurwerk waar andere ploegen direct getrakteerd werden door fakkels en vuurwerk.

De eerste 15 minuten was het wat aftasten en probeerde Rijnmond Hoogvliet Sport het spel te maken. De bal werd snel rondgespeeld en vanuit het rondspelen probeerden zij de snelle spitsen te bereiken. BIG5 stond goed en wist de aanvallen te kraken. En eenmaal in balbezit was BIG5 ook sterk. Over het hele veld werd afgejaagd en BIG5 begon steeds verder op te schuiven op de helft van de tegenstander. Dat begon te resulteren in hele goede kansen. Maar helaas was BIG5 nog niet scherp in de afronding. Gelukkig raakte BIG5 niet in paniek en bleef gewoon voetballen en de kansen bleven komen. En als de kansen blijven komen, dan kan de goal ook niet uitblijven. Mike nam de corner van links en kwam half hoog voor het doel. De scherpe Danny kwam voor zijn man en kon de bal toucheren, waarna hij achter de doelman terecht kwam.

BIG5 stond 0-1 voor en bleef voetballen. Er was ondanks wat uitbraken van de tegenstander, en een gevaarlijke corner, geen vuiltje aan de lucht. Maar de 0-2 bleef uit en dat moest toch wel anders. BIG5 had mogelijk ook nog recht op een strafschop, maar de scheidsrechter gaf niet thuis en zei helemaal niets. Zoals hij eigenlijk heel de wedstrijd geen woord heeft gezegd. BIG5 had toch nog een aantal kansen maar deze werden helaas niet verzilverd en na 45 minuten konden beide ploegen rusten.

In de rust moest het een en ander worden omgezet ivm de vele wissels, en de opdracht was duidelijk. Scherp blijven en snel de 2e goal maken. En met die boodschap ging BIG5 de 2e helft in. En ook nu weer probeerde de tegenstander snel de spitsen te zoeken en stond BIG5 veelal goed gepositioneerd. Maar 1 moment van onoplettendheid en een beetje rommelen in de hoek, zorgde ervoor dat de linker spits los kon komen. Hij wilde de bal meenemen met een stuit en helaas voor Tomas sprong hij met armen wijd en de bal raakte de arm. De scheidsrechter zei niets, floot niet en wees alleen naar de stip, of was het nou voor een achterbal. Vele vragende gezichten deden de scheidsrechter eindelijk geluid produceren en hij gaf aan dat het een strafschop was. Een cadeautje, ja. Terechte strafschop, ja. Er valt voor beiden iets te zeggen maar BIG5 kon hier op wachten. De spits nam de strafschop en nam deze keurig. Hard en hoog en was ook voor Maurice Mannee niet te stoppen.

BIG5 stond nu gelijk maar de koppies gingen gelukkig niet hangen. En BIG5 hield de druk erop en ook nu waren er wel weer kleine kansen. En BIG5 kon weer verder vooruit voetballen. Na ongeveer 70 minuten kreeg BIG5 een corner en Rodney ging mee naar voren zoals altijd. De kopsterke verdediger gaf aan dat hij eigenlijk gewisseld moest worden omdat hij last had, maar moest van de zijkant nog 1x mee naar voren. De hoekschop werd genomen en werd weggewerkt uit de doelmond. Op de 16 meter stond Rodney en bedacht zich geen moment. Met een soort halve omhaal plukte hij de bal uit de lucht en schoot hem hoog in de rechter hoek. De keeper zat er nog een klein beetje aan maar kon de goal niet voorkomen. Een prachtige goal, en BIG5 stond weer voor.

Omdat deze wedstrijd aardig wat vroeg van BIG5 werden er nog wat wissels doorgevoerd en ook Tim was weer in het veld gekomen. Tim was wat verder teruggezakt om de bal op te halen, want BIG5 kon de bal moeilijker in bezit houden. Na een snelle omschakeling en een beetje uit de kluts, kreeg Tim een stuiterende bal toegespeeld. Tim had gezien dat de doelman ver voor zijn goal stond en bedacht zich geen moment. Met een knal schoot hij de bal over een meter of 35 en deze belande achter de doelman, in de linker bovenhoek. Een zondag-schot? Ja, maar wel op zaterdag! #mijnzaterdag.

Uiteraard ging Rijnmond Hoogvliet Sport een slot offensief aan en begon nog meer te pompen en te drukken. Het was nu alleen maar tegenhouden. En met tegenhouden worden er ook overtredingen gemaakt en dat leidde tot een vrije trap tegen, rechts van het del, net iets buiten de 16 meter. De muur stond goed en Mannee was er klaar voor. Maar helaas koos hij de andere hoek en kon daardoor niet voorkomen om te reageren op de goed ingeschoten vrije trap die in de linker hoek belandde.

Zou het nog spannend worden? Want er waren nog 3 minuten te spelen en wij hadden al vernomen en geconstateerd dat de scheidsrechter best de wedstrijd zou kunnen gaan bepalen. Maar tot ieders grote verbazing floot de scheidsrechter af zonder extra speelminuten en kon BIG5 de wedstrijd met een mooie winst afsluiten.